Amerikaanse Korthaarcollies  sinds 1989


Over ons  

Ik hoop dat u hier vindt wat u zoekt en anders kunt u mij altijd mailen of bellen voor vragen en meer informatie.
We zijn lid van de SHV “De Collieclub” En de korthaarcollieclub ”Smoothcollie Friends”


Ik ben in 1983 begonnen met de welsh Corgi Pembroke. Ik heb dit ras 9 jaar gefokt. Het eerste nestje zonder kennelnaam later voor een kennel genaamd "Pemrot". In 1989 kwam ik in aanraking met de Korthaar Collie, dit ras was voor ons veel prettiger in de omgang met elkaar. Niet veel later kocht ik mijn eerste korthaar collie Shaka. 

Shaka presteerde goed op show en het trainings veld Ik heb deelgenomen aan veel flybal wedstrijden met Shaka en later Hattrick, Ayenna en Denali. Jaren hebben we de Corgi's samen gehad met de collies.


 

Mijn kennel naam ( geregistreerd in 1993) is vernoemd naar mijn eerste collie Shaka. Zijn volledige naam was Ned.Duits Int. Kamp. Lord Shaka van Midden Aarde, wereldkampioen 1990, UV, GG1. VZH.

Ik heb vanaf 1998 tot 2010 regelmatig een nestje korthaarcollies gefokt, voornamelijk uit Amerikaanse lijnen en nu na een pauze van bijna 10 jaar hebben we weer met veel plezier  nestjes korthaartjes groot gebracht.

In 2001 ging een wens van mij in vervulling. Onze eerste mops Beautje kwam in ons gezin en sindsdien is niets meer hetzelfde. Wat een geweldige honden zijn die mopsjes! Ik heb ze bijna 20 jaar gefokt, tot er een wet kwam die het fokken van kortsnuiten verboden heeft


Mijn man heeft ook zijn favoriete ras, de Newfoundlander. Begin 2013 is onze roedel uitgebreid met Milan, een zwarte newfoundlander. Het gaat geweldig samen met de andere honden. Ze zijn de beste maatjes.

Milan is inmiddels een oude heer maar gaat nog prima mee met alle honden.

Milan is helaas op 16-12-2022 overleden


 


in juni 2020 is er een nieuw ras in onze roedel gekomen
Het is een American Hairless Terrier, afgekort AHT
Mijn eerste terriers, dat word een groot feest. Ze zijn lief en heel ontdeugend.

ze hebben hun eigen website en kennelnaam

Senza Peli


We fokken af en toe een nestje collies.